SchoolWise is een compleet en eigentijds systeem voor het beheren en zichtbaar maken van de eigen schoolbibliotheek. Het biedt de mogelijkheid om kinderen in contact te brengen met leesboeken en betrouwbare informatie.

Wat kan je allemaal op de website van SchoolWise?

 • Zoekmachine: 
  In de zoekmachine van de SchoolWise Portal kunnen leerlingen boeken, websites en filmpjes opzoeken. Alle resultaten worden overzichtelijk gepresenteerd, waarbij zichtbaar is of een boek aanwezig is. Alle websites waarnaar SchoolWise verwijst zijn betrouwbaar, veilig én kindvriendelijk. Ideaal dus om te gebruiken bij het maken van werkstukken en spreekbeurten.
 • Kijk in de kast:
  Via ‘Kijk in de kast’ kunnen leerlingen virtueel in de kast neuzen. Ze kunnen bijvoorbeeld zien welke boeken er allemaal voor hun leeftijd geschikt zijn of welke strips er zijn. Ze kunnen zo’n kast in willekeurige volgorde doorbladeren, maar ze kunnen ook zien wat er het meest wordt uitgeleend of wat de nieuwste titels zijn.
 • Snuffelen:
  Bij ‘Snuffelen’ vind je boeken op onderwerp: verhalend én informatief. Handig voor werkstukken en spreekbeurten, maar ook leuk om gewoon te lezen.
 • Toppers:
  Bekijk bij de Toppers de titels die het populairst zijn per groep.
 • Leeslog:
  Leerlingen kunnen zien welke boeken ze (eerder) geleend hebben. Zo kunnen ze een boek eenvoudig terugvinden om er een leeslog van te maken. In het leeslog geven leerlingen kort aan wat ze van een boek vinden. Dat doen ze door sterren te geven en door steekwoorden te kiezen die bij het boek passen.

U kunt op de onderstaande link klikken om op de website te komen.

https://biblionetdrenthe.hostedwise.nl/cgi-bin/bx.pl?vestnr=3522;var=dbos